Om det är dags för en ny bil finns bilförsäljare i Växjö som både säljer begagnat och nytt. För att göra det enkelt för dig att överväga det ena eller det andra ska vi ta fram olika fördelar och nackdelar med de två alternativen.

 

car-29645_1280

Vad ska man då välja?

Beroende på hur mycket man ska köra, vilka behov man har, vilken storlek man behöver och hur stort intresset är för vissa bilar så grundar man ett bilköp på olika värderingar. Bilförsäljare i Växjö kan hjälpa dig hitta rätt bil till dig. Behöver man ha en bil som går att köra offroad, måste man ha dragkrok för att kunna ha släp och hög lastkapacitet? Det finns en del att tänka på när man ska köpa ny bil. Man kan alltid rådfråga en bilförsäljare i Växjö.

Ny bil

Fördelen med nya bilar är självklart att de har vagnskadegaranti som ingår i köpet som täcker yttre skador i form av trafikolycka eller singelolycka de första 3 åren. Försäkringsbolag brukar ofta påminna när vagnskadegarantin utgår och det är dags att utöka till helförsäkring. Det kan även förekomma produktionsfel som nybilsgarantin täcker. En annan fördel är all den moderna teknik som utger bättre säkerhet. Låg bränsleförbrukning och lägre vägskatt. Går du till en bilförsäljare i Växjö har dom oftast koll på vad som gäller för just den bilen du är intresserad av.

Något som kan vara en nackdel med nya bilar är att värdet minskar direkt när den rullar ut från bilhallen. Det kan då vara viktigt att kolla vilket andrahandsvärde bilen har, hur stor värdeförlusten är de första åren. Undvik för udda bilmärken och bilmodeller.
Begagnad bil

Då har bilen redan värdeminskningen bakom sig men den kan ändå vara relativt ny. Det är viktigt att undersöka att den är besiktigad, att serviceboken är korrekt och även kolla efter rost. Rostskador är dyrt, men de flesta bilar är idag så bra utrustade med rostskyddsmedel. Rost kan också påverka bilens säkerhet.
Undersöka och kontrollera bilen är kanske inte något för den som inte kan så mycket om bilar men man kan då låta en oberoende teststation gör den kontrollen. Går man till en seriös bilförsäljare i Växjö har dom redan kollat igenom bilen och vet då vad som behöver göras eller om den är i bra skick.

Kolla all dokumentation som rör bilen.

Undersök vad bilen uppskattas vara värd på olika webbsidor. Man kan söka på bilens registreringsnummer, årsmodell man kan även se vad man köper den för av privatperson kontra bilfirma. På dessa sidor kan man även kika på vad man får för sin bil när man ska sälja den.
Glöm inte att provköra bilen för absolut bästa uppfattning.